Icke-invasiv Carboxyterapi

Behandlingen rekommenderas för kollagen och elastinstimulering och därför passande för vävnadsåtstramning och blekning av hud, reduktion av mörka påsar under ögonen. Under Carboxyterapibehandlingen, tillsammans med förbättringen av cirkulationen, ger ökad mängd med syre en kollagen och elastinstimulering genom aktivering av fibroblaster, tightening effekt och synligt reducerad reduktion av mörka påsar under ögonen. 

Beroende på önskat resultat tar det vanligtvis mellan 4 till 8 behandlingar med intervall 7-14 dagar. Behandlingen är kumulativ - vilket innebär att varje efterföljande behandling ökar resutatet av den som föregick den tidigare. 
Under flera dagar efter behandlingen sker en ökad mängd naturlig distribution av syre på behandlingsområdet, en helt ny mikrocirkulation skapas, lymfoid dränering ökar och på detta sätt uppnås hudförnyelse på ett naturligt sätt.

Under behandlingen och med hjälp av en gel- och aktivatormask, tillförs en kontrollerad mängd gas till huden. Under behandligen kan man känna lätta stickningar och det behandlade området rodnar milt på grund av plötsligt deponerat syre. Redan efter 5 minuter efter att behandlingen har avslutats ersätts koldioxid som appliceras på huden helt med syre. Man kan gå tillbaka till sina vanliga aktiviteter efter behandlingen och ingen återhämtning krävs.

Carboxyterapi kan även kombineras med kemisk peeling, microneedling, radiofrekvens och laser.