4D HIFU
HIFU 4D Ultra – ett riktigt lyft utan kirurgi för både ansikte och kropp.

Har du prövat HIFU? Vi har marknadens senaste utrustning. Du får en icke-kirurgisk behandling. Du kan välja mellan att strama upp huden, reducera rynkor och reducera fettdepåer. 

HIFU är Hög-intensivt fokuserat ultraljud. Behandlingen passar alla hudtyper, både för män och kvinnor. Utrustningen är CE-märkt. Du kan välja mellan att strama upp huden. Liposonic – fettreducering, Vaginal tightening, V-Max RF liftning och rynkreducering.
Sedan 2012 har HIFU snabbt ökat i popularitet världen över, som en avancerad icke-invasiv, estetisk behandling. Utrustningen används för lyft av hud i ansikte, på hals och kropp. HIFU-behandlingen är en av de mest populära och mest välutvecklade metoder som finns i nuläget.
 
Hur fungerar HIFU?
Hög-intensivt fokuserat ultraljud (HIFU) är ett icke-kirurgiskt lyft som stramar åt slapp hud i ansikte och kropp eller som reducerar fett. Behandlingen passar alla hudtyper, både för både män och kvinnor.

Hur stimulerar behandlingen produktionen av kollagen?
HIFU slussar ner fokuserad ultraljudsenergi djupt i huden vid den mest optimala temperaturen för kollagenförnyelse. Behandlingen triggar igång en naturlig process som kallas neocollagenesis som producerar nya starka fibrer och nytt  friskt kollagen som är hudens enskilt viktigaste beståndsdel för en ungdomligt stram och slät hud.
HIFU  kräver varken, krämer, fillers eller toxiner utan använder sig enbart av din egen kropps förmåga att skapa kollagen för att på så sätt ge naturliga och synliga resultat.

Hur går en HIFU-behandling till?
Först görs en konsultation för att säkerställa att behandlingen går att utföra och att du inte har sjukdomar som förhindrar behandlingen. Behandlaren observerar behandlingsområdet och en speciell ultraljudsgel appliceras på huden för att leda det högintensiva ultraljudet till hudens nedersta lager.
Eftersom HIFU stimulerar den egna kollagen- och elastinproduktionen kan en del personer förnimma en viss pulserande, lätt stickande känsla eller värme under huden. Behandlaren kommer att se till att behandlingen blir så behaglig som möjligt.
Varje behandling tar mellan 15 och 90 minuter, beroende på val av behandling.
Metoden är emellertid ett mycket bra alternativ, framförallt för dig som inte känner dig redo för ett kirurgiskt ingrepp eller för dig som vill förlänga effekten av ett sådant ingrepp.


Obs! HIFU bör undvikas av gravida och ammande. Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling är att du inte bör ha gjort fillers eller botox 3 månader innan och inte heller 3 månader efter du har gjort din behandling. Vi utför ej heller behandlingen på områden med metall (till exempel tandfasader).

Hur känns behandlingen?
Precis när ultraljudsenergin går ner i huden förekommer ofta en liten känsla som indikerar att kollagenproduktionen sätts igång. Känsligheten varierar från person till person men efteråt känns ingenting.

När kommer jag att se resultat och hur länge varar det?
Direkt efter din HIFU-behandling kan du se en del initiala effekter men det fullständiga resultat sker gradvis under 2-6 månader allteftersom din kropp på naturlig väg återskapar nytt kollagen. Eftersom kollagenproduktionen varierar från person till person kan det ta olika lång tid innan resultatet uppnås. Kollagenet bildas långt ner i huden och det är din personliga åldersprocess som styr hur lång tid det tar innan det syns på utsidan.

Hur många behandlingar kommer jag att behöva?
De flesta patienter behöver bara en behandling men beroende på hudens slapphet, den biologiska responsen på behandlingen och den individuella kollagenproduktionen kan en del patienter behöva ytterligare behandlingar.
Eftersom huden kontinuerligt fortsätter att åldras kan det även bli aktuellt med en uppföljande sk touch-up för att hålla jämna steg med kroppens naturliga åldrande genom att ytterligare strama upp huden och stimulera kollagenproduktionen.


Kontraindikationer:
Gravid eller ammar
Elektriska implantat (Pacemaker)
Öppna sår
Blodförtunnande mediciner
Aktiv systematisk hudsjukdom som kan hindra huden från att läka
Botox, bör vänta 3 månader
Fillers, bör vänta 3 månader
Metallimplantat (dentala implantat är OK)
Diabetes typ1
'