EM Power Chair

Många lider av förlossningsskador eller underlivsproblem som inkontinens, torrhet i slemhinnor, slapphet eller minskad känslighet. Som ett svar på alla problem som kan uppstå i underlivet erbjuder EM Power Chair toppmodern icke kirurgisk behandlingsmetod för kvinnor som upplever problem i sitt underliv. Tekniken är högintensiv elektromagnetisk träning vilket är perfekt för behandling av ”feminina” problem.

EM Power Chair är både snabb, smärtfri och ger omedelbara och mycket effektiva resultat. 

VARFÖR SKALL MAN UTFÖRA DENNA BEHANDLING?
*om man upplever problem med sitt underliv
*om man vill förbättra (eller få tillbaka) sitt sexliv
*om man känner att slidöppningen förlorat sin elasticitet, form och spänst
*om man lider av urininkontinens
*om man har fött barn
*om man har besvär med framfall

Flera kliniska studier från USA har visat att 95% av försökspersonerna rapporterade förbättring redan efter andra behandlingen och 68% sade sig vara helt symtomfria. Studie har visat att 95% fick bättre känsla vid samlag, nästan 60% fick intensivare orgasm och nästan 15% fick flera orgasmer efter behandlingen.

EM Power Chair stimulerar muskelsammandragning i hela bäckenbottenområdet, ökar styrkan och uthålligheten i bäckenbotten. 

*Behandlingstid 30 minuter motsvarar 12,000 kontraktioner 
*Ingen hemmavård 
*Ingen anestesi/Bedövning 
*Tillbaka till vardagen omgående
*Går bra att utföra fysisk aktivitet direkt efter behandling
*Undvik samlag samma dag efter behandling
*Man kan känna en lätt träningsvärk
*Undvik tampong samma dag efter behandling

Antal behandlingar: 3-5 (kan variera)  2 till 3 gånger per vecka.

Behandlingen sker sittandes på en specialkonstruerad  stol och är helt smärtfri och sker med kläder på och då gärna mjukisbyxor eller tajts. 

Hur fungerar tekniken:
Tekniken är högintensiv elektromagnetisk träning vilket är perfekt för behandling av ”feminina” problem.
EM Power Chair är både snabb, smärtfri och ger omedelbara och mycket effektiva resultat. EM Power Chair tränar och stärker upp bäckenbottenmusklerna som finns i bäcken och där finns flera lager med muskler och bindväv som bildar en böjlig bottenplatta. Den kallas bäckenbotten och är cirka en centimeter tjock. Bäckenbotten bär upp tarmen, livmodern och urinblåsan så att de inte sjunker ner. Den ger också stöd åt ändtarmen, slidan och urinröret så att man kan hålla tätt. 
Bäckenbotten ger stöd åt tarmen och urinröret.
När man vilar har bäckenbotten en liten spänning som inte känns. Om trycket i magen ökar, till exempel när man hostar, nyser, lyfter, hoppar eller springer, blir det också ett tryck nedåt mot alla organen i bäckenet. Då är det viktigt att muskler i bäckenbotten är vältränade och kan ge ett tillräckligt stöd uppåt. Annars finns det risk att det kan läcka avföring eller urin.  
Stark bäckenbotten ger stabilitet och bättre hållning.
Bäckenbotten samarbetar också med diafragman när man andas och med de djupa musklerna i mage och rygg när man gör olika rörelser, till exempel när man lyfter eller går. Ett bra stöd från bäckenbotten gör också att överkroppen blir mer stabil och att man får en bättre hållning.

Vem passar inte behandlingen för:
– Pågående infektion
– Pacemaker eller annan apparat som kan störas ut av maskinen
– Sexuellt överförbar sjukdom
– Nyopererade vaginalt
– Menstruation (Menstruation är i sig inte en kontraindikation, men vi rekommenderar inte att man gör en behandling när man har        som mest blödning).
- Gravida