PRX-T33

Hudföryngring PRX-T33

Har du problem med melasma, pigmenteringar, torrhet, slapp hud eller ytliga rynkor?
Önskar du få mer spänst, jämnare hudton och lyster utan nålar?

Då är PRX-T33 lösningen för dig!


PRX-T33 är den nya generationens TCA-peel för alla hudtyper och åldrar. Det unika är att den inte orsakar ”frosting” och att den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är även nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning. 

PRX-T33 är en ”snällare” behandling än traditionell TCA-peeling och anledningen till det är den unika patenterade formulan bestående av en kombination av TCA, väteperoxid samt kojicsyra.
Dessa aktiva ingredienser interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt. 

PRX-T33 är klassad som en medicinteknisk produkt och är CE-märkt med internationellt patent.

PRX-T33 används både på ansikte och kropp för att motverka och reducera:
-Melasma, rynkor och linjer
-Pigmenteringar/ solfläckar
-Torr hud
-Förlorad elasticitet
-Åldrad hud

PRX-T33 är dessutom möjlig att kombinera med en rad estetiska behandlingar som bl.a.
-Fraktionell laser / Microdermabrasion
-Radiofrekvens
-Microneedling

Så här går behandlingen till:
Vi börjar med att  tvätta ansiktet och avlägsna make-up. Därefter appliceras 2-6 lager av PRX-T33. Den ligger på några minuter, beroende på reaktion av huden. Peelen avlägsnas sedan med vatten. Vi avslutar med en vårdande och lugnande kräm. För bästa effekt bör behandlingen upprepas 3-6 ggr med 1-2 veckors mellanrum. Du får sedan med dig ett kit med krämer för eftervård.

Möjliga biverkningar:
– Känslig hud kan bli röd men rodnaden försvinner efter några timmar.
– Hud som har ett mycket tjockt hornlager kan uppleva kraftig flagning efter den första behandlingen. Detta kan pågå i 2-5 dagar, området behandlas med fuktgivande kräm.
– Runda mörka fläckar kan uppstå under de två första dagarna efter behandlingen. Det beror på uttorkning av tjockare hudområden och försvinner inom några dagar.

Tänk också på att: 
– Avsluta eventuell retinolbehandling minst 15 dagar innan behandling med PRX-T33. Efter avslutad behandling kan användningen av retinol återupptas efter 6 dagar.
– Avstå från behandling med PRX-T33 direkt efter rakning eller vaxning.
– Avstå om du är gravid eller ammande.
– Undvika solen under 48 tim efter behandlingen. Använd alltid spf.